silk clay bloemen

Bloemen maken van Silk clay!

We zetten de bloemetjes buiten (of binnen ?)

Wie houdt er niet van bloemen? Bloemen vrolijken je altijd op. Helaas hebben ze niet het eeuwige leven. Maar wanneer jij en je kids ze zelf in elkaar knutselen, kan dit dus wel! Tegenwoordig is vrijwel iedereen verzot op droogbloemen. Ook ik vind ze mooi, maar bij mij komen ze er niet in. Stofnesten vind ik het. Je kan ze helaas niet schoon maken. Mochten ze daar nog iets op verzinnen (geen stolp 😉 ) dan mogen ze bij mij misschien ook in huis staan. Nu hou ik het mooi bij mijn Silk clay bloemen!

Verras je moeder, schoonmoeder of oma met een bosje zelf gemaakte bloemen en zet ze in een versierd vaasje. Misschien vind jij de houten tas wel mooier? Schilder een wasmiddelfles die je goed hebt schoongemaakt. Er zijn tal van mogelijkheden om een zelf gemaakt bloemetje te geven. Je moeder of oma zullen dol enthousiast zijn. En jij trots. En terecht!

Een stiftenhouder die je gebruikt om je zelf gemaakte bloemen in te zetten. Wauw! Wat kijkt dat mooi. Bijna te mooi om af te geven. De stokjes van 4 bloemen heb ik ingekort. Deze zaag je gemakkelijk op de gewenste lengte. Wat ik over hield heb ik gebruikt om de kleine bloemen mee te maken en om het gras aan vast te plakken.

Hoe maak jij zelf deze bloemen?

Als eerste bedek je de piepschuimbal met silk clay. Dan maak je allemaal balletjes van de klei, in dezelfde maat. deze bewerk je met je handen totdat je de gewenste vorm hebt voor de bloem. Je kan dit er zo op plakken zonder lijm. Mocht dit niet lukken, omdat het misschien te lang duurde voor je het gewenste effect had, lijm deze dan met een klein tipje lijm vast.

De bladeren van de bloem.

De bladeren aan de bloem maakte ik al eerder en plak ik later, wanneer deze droog zijn aan de stengel. Om het gras zo te krijgen gebruik je een schaar. Silk clay laat zich gemakkelijk knippen. Voor de kleine bloemen draai ik een bolletje silk clay en daarom heen komen de blaadjes. Om de stengels vast te zetten in de stiftenhouder neem je een klein beetje silk clay die je in het gaatje stopt. Zet de stengel erin en genieten maar!

Leuk weetje : Om deze mooie bloemen te maken gebruikte ik nog geen kwart van de silk clay basic set poederkleuren. Dus je kan nog heel veel mooie dingen maken!

Omdat ik helemaal weg ben van de poederkleuren Silk clay, maakte ik deze. Maar willen jij en/of je kinderen wat fellere kleuren? Bestel dan hier het andere voordeelpakket Silk clay!

Bestel hieronder alle producten die je nodig hebt om de stiftenhouder met bloemen te maken!

Ook deze bloemen zijn gemaakt van silk clay. Dit is erg fijn en gemakkelijk te bewerken. De knop van de blauwe en gele bloem word gemaakt met behulp van een piepschuimbol 4cm. Voor de stengels van deze bloemen gebruik ik de houten stokken. De tulpen worden gemaakt van dunnere stokjes die ik in de silk clay heb gerold.

Op foto 1 zijn de bloemen gedecoreerd in een glazen flesje.Op de tweede foto zie je de bloemen gedecoreerd staan in een stevig bakje van hout met hengsel maat S. Deze heb ik geverfd met de mooie zilverkleur van Plus Color.
Hierin heb ik zout gedaan, zodat de bloemen blijven staan zoals jij wil.

Tip : Versier de houten tas met leuke stickers of uitgestoken figuurtjes. Klik hier voor meer decoratiematerialen.

Hou jij van vlinders? Ook deze passen erg leuk tussen de bloemen. Je krijgt zo een wat speelser effect. Misschien ken jij nog wel andere beestjes die je wil maken om toe te voegen.

Stevig bakje van hout met Silk clay bloemen

Een subtiel glazen flesje die je moeder of oma overal gemakkelijk neer kan zetten, zodat ze altijd kan genieten van jouw bloemen.

Veel plezier met het knutselen voor jou allerliefste moeder !

HomecategorieënAccount
Zoek
Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.