haarbanden kinderfeest

Haarbanden maken op je kinderfeest! Vanaf 9 jaar

Haarbanden maken op je kinderfeest van Silk clay.

Silk clay is echt geweldige klei. Doordat dit zo gemakkelijk te bewerken is kan je hier ook haarbanden van maken, leuk voor op je kinderfeest Super leuk voor de iets oudere meiden die het leuk vinden om een eigen haarband te maken. Origineel om te knutselen op een kinderfeestje

Probeer de potjes van de klei niet te lang open te laten staan, dit droogt nl al snel in. Mocht dit toch gebeurd zijn. Bevochtig je handen dan een beetje met water en kneed de klei weer opnieuw door.

Neem wat silk clay uit het potje. Kneed dit goed door en rol er een bolletje van. Dan maak je er een lange sliert van van ongeveer 1cm. Deze rol je met een kleiroller wat platter, zorg dat dit ongeveer gelijk is. Dan begin je aan het uiteinde van de haarband en wikkel je de silk clay om de haarband, terwijl je zorgt dat de klei elkaar overlapt. Probeer dit wat strakker te doen. Niet te strak want dan trek je de klei kapot. En zo blijf je dit herhalen totdat je de volledige haarband gedecoreerd hebt.

Ik koos ervoor om een naam op de haarband te zetten, maar misschien heeft je dochter wel een ander leuk idee. Denk aan BFF, BAE(Before Anyone Else) of misschien wel LOVE. Leuk toch om als vriendinnen groep met dezelfde haarband te lopen. En vergeet dan niet om als vriendinnengroep samen op de foto te gaan.

Met de alfabet uitsteekvormen kan je alle woorden maken die je maar wil. Ik koos ervoor om dit met foam clay te doen, omdat dit met de uitsteekvormen gemakkelijk is. Silk clay moet je eerst even laten drogen wil dit lukken. Voor tips over foam en silk clay klik hier

De letters kan je zonder lijm op de haarband plakken, wanneer de foam clay nog nat is.

Misschien ook nog een leuk idee om met onderstaande uitsteekvormen de haarbanden af te maken.

Klik op de producten om deze te bestellen

Succes met de voorbereidingen van het feestje

HomecategorieënAccount
Zoek
Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.