Kerststerretjes knutselen voor kerst

Hier laat ik je zien hoe je de mooiste kerststerretjes zelf kan knutselen voor de kerst!

Met foam clay en een uitsteekvorm ster maak jij simpel de leukste sterretjes zelf. Deze kan je dan in je kerstboom hangen, maar het is zeker zo leuk om er een paar aan een mooie tak te hangen. Deze tak haal je gewoon uit het bos. Geef deze tak een leuk goud kleurtje en het staat super leuk in je woonkamer!

Kies de Foam clay in de kleur die jij wil. Rol deze uit in de dikte van ongeveer 0,5cm. Dip de ster in een kommetje water en steek er dan de sterren gemakkelijk uit. Werk de zijkanten daarna nog even mooi glad af, voor het mooiste resultaat. Maak aan de bovenkant van het sterretje een gaatje, met het boetseergereedschap. Zorg dat het gaatje net groot genoeg is dat het touw er door heen kan. Laat dit een paar uur drogen.

Voor tips over Foam clay klik hier.

In de tussen tijd kan je de kralen gaan verven. Deze kralen zijn van hout en kan je in de kleur verven die jij wil. Voor het gemak gebruik je hiervoor een kopspijker, waardoor je de kraal aan alle kanten kan verven. Ik koos voor de goude verf van Scherjning Deze verf is een glanzende metallic verf op waterbasis met uitstekende dekking. Met een zeer snelle droogtijd.

Neem een stuk touw van ongeveer 25 cm. Deze deel je door de helft zie foto. Laat het wel aan elkaar zitten.

Haal de kralen aan de dichte kant van het touw er door heen.

Dan doe je hetzelfde met de ster.

Haal dan het uiteinde van het touw door het lusje heen. Zie foto. En trek dit aan zodat het touw mooi om de ster zit. Het hennep touw is hier perfect voor, omdat dit niet glad is. Het blijft dus goed zitten.

Foam clay maar ook Fimo klei kan je hier heel goed voor gebruiken. Foam clay droogt aan de lucht, Fimo klei bak je af in een oven. Bij het product lees je hier meer over.

Hieronder zie je links een ster van Fimo klei. En rechts een ster van foam clay. Zo kan je dus zelf de leukste kerststerretjes knutselen.

Fimo klei
Foam clay

Klik op de producten om deze te bestellen

Wil jij graag grotere sterren maken? Bestel dan onderstaande uitsteekvormen.

Succes met het knutselen van de sterretjes!

HomecategorieënAccount
Zoek
Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.