Sneeuwuil knutselen van piepschuim en Foam clay

Deze sneeuwuil is toch wel erg schattig en leuk om te knutselen voor de kerst

Deze sneeuwuil is simpel en snel te maken. Je hebt nodig 2 piepschuimballen van 6cm en het Foam clay pakket metallic. Verder nog een scherp mesje en een kleiroller. Ipv de kleiroller kan je het ook met je vingers plat duwen. Zelf werk ik graag met de kleiroller omdat dit sneller gaat en mooier wordt.

Hoe begin je met het knutselen van deze sneeuwuil?

Neem 2 piepschuimballen. Ik koos voor de bal van 6cm. Van 1 bal snij je met een scherp mesje ongeveer een cm af, zodat het vlak wordt. Dit wordt de bovenkant. Met een coctailprikker bevestig je de ballen aan elkaar. Deze steek je in het midden van de bal.

Meng de helft wit en zilver met elkaar. Beetje grof mengen zodat je nog kleurverschil ziet. Dit breng je op de onderste bal rommelig aan, beetje grof dus niet glad. Vul de hele bal. Prik met de brede kant van de bijgeleverde spatel in de Foam clay, beetje willekeurig. Voor de finishing touch maak je wat veren die je aan de achterkant plaatst. Je kan dit doen door kleine bolletjes platter te drukken en er een soort van druppels van te maken.

Zo knutsel je Het “gezicht” van de uil!

Voor het “gezicht” van de uil neem je wat witte Foam clay die je plat uitrolt. Druk het dekseltje van de Foam clay erin, en je hebt zo de juiste maat ronding. Met je vingers in het midden van de ronding wat induwen. De onderkant snij je recht met de spatel. Druk de spatel in de lengte op de Foam clay, zo snij je als het ware. Breng dit aan op de bovenste bal, tegen de grijs/witte Foam clay aan.

Rol de grijs met witte Foam clay plat uit en ga deze om het witte “gezicht” heen boetseren. Helemaal rond.

Voor de snavel meng je een beetje koper, goud en zwart door elkaar. Maak een klein bolletje en bewerk deze met je vingers zodat deze wat spits wordt. Druk deze onder de ogen vast.

De poten van de uil maak je zo!

De poten zijn heel belangrijk! Deze zorgen er namelijk voor dat de uil uit zichzelf kan blijven staan. Maak 2 bollen (koper) van ongeveer 1,5cm doorsnede. Druk deze een klein beetje platter in een ovaal vorm. Druk het uiltje erop. Duw het uiltje aan zodat deze stevig staat. Met de spatel druk je aan de voorkant van de poot 2 lijnen.

Klik op de producten om deze te bestellen

Succes met het maken!

Wanneer je meer leuke figuurtjes met Piepschuimballen en Foam clay wil maken klik dan hier.

HomecategorieënAccount
Zoek
Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.