halloween decoratie knutselen

Halloween decoratie knutselen voor kinderen

Zelf Halloween decoratie knutselen. Dat is toch echt een geweldige bezigheid met je kinderen. Vooral in deze tijd is het toch fijn om de kinderen bezig te houden en te inspireren met leuke, gemakkelijk te maken knutselwerkjes.

Halloween is een feestdag die valt op 31 oktober. Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Inmiddels heeft het feest ook sterk aan populariteit gewonnen in andere delen van de wereld. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat!, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november.

Voor ons natuurlijk weer iets leuks om met je kinderen te ondernemen! Zorgen voor een leuk, beetje eng versierd huis. Want dat hoort er natuurlijk bij!

Maak jouw eigen masker. Werk je met glow in the dark verf? Ga je aan de slag met tissue papier en decoupage lak? In ieder geval maken de kinderen het zo eng en spannend als ze zelf willen. Volledig gezichtsmasker van wit kunststof met een fijne velour afwerking – makkelijk te beschilderen – inclusief elastisch koord

En hier nog een ander voorbeeld!

Creatief voor de allerkleinste!

Met de juiste kleuren karton (180gr) laat jij je kinderen zelf figuren maken voor Halloween. Met dit karton maken zij de mooiste, spannendste Halloweenfiguren zelf. Dit karton laat zich gemakkelijk knippen. Werk met verfstiften wit voor een mooi resultaat.

Voor een extra spannend accent, gebruik glow in the dark verf op het zwarte karton!

Maak je huis spannend met deze ballonnen!

folieballon halloween

Klik hier om deze ballonnen te bestellen!

De vleermuis van piepschuim

Met wat zwarte verf en Glow in the dark verf tover jij deze vleermuis om in een enge vleermuis die in je huis fladdert. Hang deze voor het raam. Dit doe je heel eenvoudig met de ooghaakjes die je bovenin het figuur draait. Hang ze met een visdraadje op en het lijkt alsof deze echt zweeft.

De Glow in the dark verf vangt overdag het zonlicht en ‘s avonds straalt hij dit uit.

Nog een voorbeeld hoe je deze vleermuis kan verven. Hang er meerdere bij elkaar voor het engste en leukste resultaat

Klik op de producten om deze te bestellen.

Nog meer gemakkelijk te maken figuren met piepschuim

Maak deze een paar en hang ze voor het raam met Halloween! Maak er een leuke slinger van met kleine en grote ballen. Je maakt deze eenvoudig zelf. Snij een piepschuimbal door de midden met een kartelmes. Boetseer deze dan met Silk clay. Laat dit een nachtje drogen en daarna teken je met de zwarte Plus color marker het gezicht erin. Draai er een ooghaakje in en je kan het ophangen! Gebruik hiervoor het henneptouw. Dit touw geeft een spinachtig effect, wat het weer extra spannend maakt.

Klik hier om de Halloweenslinger te bestellen.

Deze bal is geboetseerd met Foam clay. Na een nachtje drogen kan je het gezicht er op tekenen met de Plus color marker zwart. Steek er een ooghaakje in, maak een knoopje in het hennep touw. Deze steek je door het ooghaakje en je kan het figuur ophangen. Extra leuk is het om de houten kralen te gebruiken en deze een kleurtje te geven in de kleur die jij wil. Of gebruik de kralen met hartjes. Deze zijn ook Glow in the dark.

Tip : Gebruik Foam clay wit Glow in the dark voor een figuur die licht geeft in het donker

Klik op de producten om deze te bestellen.

Klik op de producten om deze te bestellen

Knutselpakket Halloween letters!

Dit pakket is al erg leuk om te maken voor de allerkleinste. Dan help jij ze mee met knippen en maken jullie samen deze leuke decoratie. Verven, kleuren, knippen en plakken, het komt allemaal aan bod

Bestel hier het knutselpakket Halloween letters!

Nog meer leuke, simpele ideeën om samen Halloween decoratie te knutselen.

Met piepschuim ballen kan je veel leuke decoratie maken voor in je huis. Je kan de ballen in zijn geheel gebruiken, maar je kan ze ook halveren. Dan verf je de ballen oranje, breng 2 dunne lagen op voor het mooiste resultaat. Dit heb je heel snel gedaan met de Plus color verf. Deze is na 10 min droog. Teken met de verfstift het gezichtje erop.
Steek een ooghaakje in de piepschuimbal wanneer je ze wil ophangen, maar je kan de ballen natuurlijk ook in een leuke schaal leggen of steek ze op een stok en zet ze bij je planten!

Deze verf is ook geweldig fijn om veren te verven. Bestel er veren bij voor nog meer verf/ knutsel plezier!

Klik op de producten om deze te bestellen.

Maak er vooral een griezelige Halloween van!

HomecategorieënAccount
Zoek
Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.