De beste Foam- en Silk clay tips!

Feestjeknutselen kiest voor de foam- en silk clay van het merk Creotime omdat deze veruit het beste is!

Waarom deze klei het beste is :

  • deze is zeer gebruiksvriendelijk en plakt niet aan je handen.
  • je meubilair en kleding zijn veilig voor vlekken.
  • bevat geen schadelijke stoffen.
  • kleuren blijven mooi.
  • is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar (onder ouderlijk toezicht)

Ook is deze Foam- en Silk clay zeer geschikt voor kinderfeestjes, omdat het weinig rommel maakt en iedereen met dit materiaal overweg kan. Iedereen heeft een geweldig resultaat en dus heb je als ouder tijd over omdat het ook weer zo is opgeruimd.

Bestel hier voordelig de beste Foam clay!

Hoe werk je met foam- en silk clay ?

Kies de kleur die je wil gebruiken. Pak alle klei uit het potje en kneed deze net zolang door totdat je het niet meer hoort “knetteren”. Dit knetteren heb je niet bij silk clay. Neem dan een beetje klei ervan en stop de rest terug in het potje. Maak er een klein bolletje van en druk deze met je vingers of met de kleiroller wat platter. Plak deze op de ondergrond. Druk het met je vingers aan of gebruik een spatel/boetseergereedschap. Wil je 2 gelijke delen maken. Bijvoorbeeld de oren, rol dan eerst 2 gelijke bolletjes. Zo zie je beter dat het even groot wordt.

Stop de foam- silk clay die je niet direct gebruikt terug in het potje. Deze droogt namelijk al na 10 min wat uit. Zolang je bezig bent met de klei blijft deze warm in je handen en droogt ie niet uit. Wanneer je merkt dat de foam- en silk clay wat moeilijker te bewerken is, bevochtig dan je handen met water en kneed de klei opnieuw!

Metallic kleuren geven wat af aan je handen en tafel. Dit was je er gemakkelijk weer af.

Bewaar de lege foam- en silk clay bakjes! Deze zijn ideaal voor het bewaren van je kraaltjes, slijm of andere kleine spulletjes.

Tip : wanneer je een plat figuur decoreert, ga er dan voorzichtig met een kleiroller overheen om het gelijkmatig te verdelen!

Kneed de klei tot je deze niet meer hoort “knetteren”

Tip : wanneer je een bol decoreert, en je hebt deze bijna vol, rol deze tussen je handpalmen en de foam clay wordt gelijkmatig verdeeld!

Welke ondergrond kan je gebruiken?

Voor foam- en silk clay kan je verschillende ondergronden gebruiken zoals hout papier mche, piepschuimfiguren, en canvaspanelen. Kies bij Categorie Papier mache & hout, en de categorie Piepschuimfiguren. Alles wat je hier ziet kan je decoreren met foamclay.

Wil je graag knutselen met Foam- en Silk clay maar is je budget niet al te groot. Denk eens aan wc rolletjes, hiermee kun je prachtige doosjes of figuren maken welke je met foamclay kunt beplakken. En zelfs een kleurplaat kan je er mee boetseren.

Foam clay uiltje gemaakt met behulp van piepschuimballen. Klik hier om naar de piepschuimfiguren te gaan.

Deze fee is van hout en gedecoreerd met Foam clay. Kijk hier voor meer van deze houten figuren.

Wil je meer leuke voorbeelden klik dan hier!

Wat ook erg leuk om te doen met de Foam- en Silk clay is een kleurplaat boetseren!

Wat kan je nog meer met deze fijne klei?

  • Natuurlijk kan je het ook geweldig gebruiken als gewone klei. Maak er de mooiste figuren van. Laat dit naar gelang de dikte ongeveer 24 uur drogen en je hebt een leuk beeldje.
  • Alle kleuren kan je onderling mengen. Zo kan je je eigen geweldige kleurencombinaties maken.
  • Om je gewenste figuur te krijgen kan je de klei geweldig goed knippen. Wil je meer perfectie gebruik dan een uitsteekvorm. Tip : maak de uitsteker nat voordat je de foam clay uitsteekt. De klei laat dan beter los van de uitsteker. Laat silk clay een half uur drogen voor je deze uitsteekt. En werk in lagen bij silk clay, dus niet ineens een dikke ster maken maar meerdere dunne op elkaar. Ik raad eerder foam clay aan met uitsteken dan silk clay. Silk clay is makkelijker om te knippen.
  • Wat ook erg leuk is, is dat je het kan ponsen. Rol de klei zo plat mogelijk uit met een kleiroller. Laat dit een paar uur drogen. Pons de gewenste figuurtjes eruit. Deze figuurtjes zijn erg leuk om te gebruiken om bijvoorbeeld een haarband te versieren. Maar ook wanneer je iets geverfd hebt kan je deze figuurtjes gebruiken als decoratie.

Pons je figuurtje uit en gebruik dit als decoratie!

Tip : gebruik allerlei kraaltjes om je foam- en silk clay kunstwerk nog mooier te maken. Wanneer de klei nog nat is kan je dit er gewoon indrukken zonder dat je lijm hoeft te gebruiken. Dit werkt ook zo met de wiebelogen.

Klik hier om naar de kralen te gaan!

HomecategorieënAccount
Zoek
Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.