houten spaarhuisje

Het houten spaarhuisje, hoe maak je deze?

houten spaarhuisje
houten spaarhuisje

stap 1 : Verf het houten spaarhuisje met de dusty roze kleur. Ongeveer na een kwartiertje is deze droog. Wanneer er met dikkere klodders wordt geverfd duurt dit natuurlijk iets langer.

houten spaarhuisje

stap 2 : Verf het dak van het huisje met de dusty blue kleur. Ongeveer na een kwartiertje is deze droog.

houten spaarhuisje

stap 3 : Schrijf met een potlood de naam/tekst op het huisje. Schrijf deze met de parelpen over. Maak de stippen op de schoorsteen met de parelpen. Het drogen van de parelpen duurt wel een paar uur. Je kan dit dus ook als laatste stap er pas op schrijven.

stap 4 : Rol de foam clay uit tot een heel plat plaatje. Dit plaatje moet uiteindelijk tussen de pons passen. Laat het ongeveer een dag drogen. Wanneer dit droog is kan je de gewenste figuren uitponsen.

Tip : aan de onderkant van de pons kan je zien waar je het figuurtje eruit gaat ponsen. Zo kan je er het meeste uit halen.

Tip : wanneer je dit houten spaarhuisje voor een kinderfeestje wil gebruiken zorg er dan voor dat je de foam clay minstens een dag vantevore al maakt. Is het voor kinderen jonger dan 8 jaar dan raad ik aan om de figuren al van tevoren uit te ponsen.

Stap 5 : Als laatste lijm je de figuurtjes op het houten spaarhuisje.

Tip bij gebruik voor een kinderfeest : In het kwartiertje wachten ga je met de kinderen een spelletje spelen. Kinderen vinden het bijvoorbeeld heel leuk om met de zenuwspiraal te spelen.

Succes maar vooral veel plezier met het maken van dit houten spaarhuisje !

Wat je nodig hebt voor het spaarhuisje zie je hieronder.

HomecategorieënAccount
Zoek
Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.