Pons Tips

Tot voor kort had ik nog nooit een pons aangeraakt. Nu ik ontdekt heb hoe leuk en gemakkelijk het is, gebruik ik het regelmatig. De meeste zullen de pons wel kennen van het scrapbooking. Of brieven mooier maken. Maar met ponsen kan je dus nog meer.

Voor degene die ponsen nog niet kennen hier een korte uitleg.  Een pons werkt hetzelfde als een perforator. Je legt papier tussen de pons en vervolgens duw je de pons naar beneden. Je hebt dan een figuur uit het papier geponst zoals je bij een perforator confetti krijgt. Het papier waaruit het figuur is geponst kun je ook gebruiken voor je creaties. 

  • Foam- en Silk clay laat zich, wanneer dit opgedroogd is perfect ponsen. Rol de foam- silk clay zo plat mogelijk uit en laat dit 12u drogen.
  • Gebruik de pons op zijn kop. Nu kan je perfect zien waar je gaat ponsen. Zo kan je er het meeste uithalen. Knip de randen waar je hebt geponst weg en je hebt weer een nieuwe rand waar je kan ponsen.

Zie hieronder wat voorbeelden van geponste figuurtjes.

Maak confetti met de ponsen!

HomecategorieënAccount
Zoek
Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.