frozen olaf kleien van foam clay

Frozen Olaf kleien van Foam clay

Kinderen zijn dol op Frozen. Hoe leuk is het om deze leuke knutsel samen te maken. Samen creëer je de mooiste Olaf. Het is nog niet heel geschikt voor de allerkleinste, maar samen met jou komen ze een heel eind! Frozen Olaf kleien.

Om het onderstel van Olaf te maken heb je 1 piepschuim ei nodig en 2 piepschuimbollen van 4 cm.

Hier zie je hoe je Frozen Olaf zelf kan kleien!

stap 1 : snij 1 bol door de midden met een kartelmes.

stap 2 : lijm met de clear glue gel het doorgesneden bolletje bovenop het ei. Zie foto. Laat dit drogen.

stap 3 : steek een coctailprikker aan de onderkant van het ei. Zorg dat deze er niet te ver in gaat.

stap 4 : steek het 2e bolletje aan de coctailprikker onder het ei. Laat ca 1cm over om het onderste gehalveerde bolletje eraan te prikken.

stap 5 : zet de platte kant van het gehalveerde bolletje op de ondergrond en steek het figuur er in het midden in.

stap 6 : om voor het gezicht van Olaf een plat gedeelte te maken, knip je een gedeelte aan het bovenste gehalveerd bolletje weg. Zie foto.

stap 7 : nu heb je het onderstel gereed. Neem de witte foam clay en ga het totale figuur decoreren hiermee. Druk het bij het gezicht goed plat. (waar de wenkbrauwen komen te zitten) Voor de wangen van Olaf rol je 2 gelijke bolletjes en rol je deze uit zodat de onderkant smaller is dan de bovenkant. Plak deze vast aan de zijkanten. Vul evt. wat bij. Rol 2 gelijke, kleine bolletjes wit, kneed deze als een soort dobbelsteentjes en bevestig als ‘voetjes’ aan de onderkant.

Hoe maak je de mond en knopen van Olaf?

stap 8 : met de zwarte metallic foam clay maak je de mond en knopen. Rol 3 gelijke kleine bolletjes zwart. Zelf maak ik er een soort van dobbelsteentjes van voor een mooier resultaat. Voor de mond rol je een bolletje en deze rol je plat uit. Neem een schaar om het gewenste figuur te krijgen. Maak de tanden met witte foam clay. Tip : maak de mond als eerst en laat deze drogen. Mocht deze dan niet helemaal zijn zoals je wil kan je deze nog opnieuw maken. Plak je namelijk de zwarte foam clay nat op het wit, en je wil deze eraf halen zal dit te zien blijven. Wanneer de mond na een paar uur droog is, plak je deze er met een beetje lijm op.

Dan nog de neus en de ogen!

stap 9 : de neus en ogen. Plak de bewegende ogen in de natte foam clay onder het platte gedeelte van het ‘gezicht’ Merk je dat dit niet meer goed plakt, gebruik dan wat lijm. Voor de neus gebruik ik de metallic oranje kleur maar je kan natuurlijk ook neon oranje nemen. Rol een bolletje en kneed deze tot een wortelfiguur. Bevestig deze net onder de ogen in het midden.

Hoe maak je de armen en haren van Olaf?

stap 10 : Voor de ‘armen en haren’ van Olaf meng ik zwarte metallic foam clay met metallic copper. 2/3 deel zwart. Meng deze goed door het te kneden. Maak er 2 gelijke bolletjes van en rol deze uit tot een langwerpig figuur van ca. 4 cm. Snij er 3 kleine stukjes af die je als ‘vingers’ eraan bevestigt. zie foto. Voor de haren rol je een langwerpig figuur, die je in 3 stukken verdeelt. Bevestig deze bovenop. Als je wat over hebt gebruik je dit meteen om de wenkbrauwen te maken anders herhaal je het. Nu komt het drogen. Omdat de foam clay nat en dus wat zwaarder is zal dit inzakken. Leg Olaf op zijn rug en leg iets onder zijn armen en haren wat het kan ondersteunen. Na een paar uur blijft dit al vanzelf overeind staan!

Wat je nodig hebt voor Olaf zie je hieronder. I.p.v. de hele set te nemen terwijl je alleen de oranje gebruikt kan je ook de foam clay neon oranje nemen.

HomecategorieënAccount
Zoek
Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.