silk clay bloemen

Bloemen en vlinders maken met Silk clay. Vanaf 8 jaar

Silk Clay is een superzachte, gemakkelijk kneedbare kleisoort, die droogt aan de lucht. Je kan hier heel gemakkelijk bloemen en vlinders mee maken. De klei heeft een rubberachtige structuur en weegt bijna niets en daarom kun je er dingen mee doen die met zwaardere kleisoorten niet kunnen.

Met silk clay is het een feestje om te kleien. Dit is zo gemakkelijk te bewerken.

Hoe maak je vlinders en bloemen van Silk clay?

Hier een korte beschrijving hoe je een bloem maakt: Als eerste bedek je de piepschuimbal met silk clay. Dan maak je allemaal balletjes van de klei, in dezelfde maat. deze bewerk je met je handen totdat je de gewenste vorm hebt voor de bloem. Je kan dit er zo op plakken zonder lijm. Mocht dit niet lukken, omdat het misschien te lang duurde voor je het gewenste effect had, lijm deze dan met een klein tipje lijm vast. De bladeren aan de bloem maakte ik al eerder en plakte ik later aan de stengel.

Zorg dat je altijd begint met een klein beetje silk clay tot een bolletje te maken. Wil je bijv de vleugels maken van de vlinder maak 2 gelijke bolletjes en druk dit met je vingers plat. Silk clay laat zich perfect knippen. Voor tips silk clay klik hier. Print het voorbeeld uit, zodat de kinderen kunnen zien hoe het eruit ziet. Je kan op de foto gaan staan en deze opslaan. (Mocht je geen printer hebben, neem dan contact op met mij.) Van het Silk clay pakket kan je een hoop bloemen en vlinders maken.

Tip : Bestel er een leuk vaasje bij, zodat ze een mooi cadeau mee naar huis kunnen nemen! Of zet dit in een kubusblokje. Wanneer je met de kubusblokjes wil werken, neem dan de kubusblokjes met gat. De houten stokjes l 25cm D 3mm passen hierin.

Klik op de producten om deze te bestellen.

Veel plezier met de voorbereidingen van het feestje!

HomecategorieënAccount
Zoek
Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.