Foam- en Silk clay tips

Feestjeknutselen kiest voor de foam- en silk clay van het merk Creotime omdat deze veruit het beste is!

Waarom deze foam- en silk clay het beste is :

  • deze is zeer gebruiksvriendelijk en plakt niet aan je handen.
  • je meubilair en kleding zijn veilig voor vlekken.
  • bevat geen schadelijke stoffen.
  • kleuren blijven mooi.
  • is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar (onder ouderlijk toezicht)

Hoe werk je met foam- en silk clay ?

Kies de kleur die je wil gebruiken. Pak alle klei uit het potje en kneed deze net zolang door totdat je het niet meer hoort “knetteren”. Dit knetteren heb je niet bij silk clay. Neem dan een beetje klei ervan en stop de rest terug in het potje. Maak er een klein bolletje van en druk deze met je vingers of met de kleiroller wat platter. Plak deze op de ondergrond. Druk het met je vingers aan of gebruik een spatel/boetseergereedschap. Wil je 2 gelijke delen maken. Bijvoorbeeld de oren, rol dan eerst 2 gelijke bolletjes. Zo zie je beter dat het even groot wordt.

Stop de foam- silk clay die je niet direct gebruikt terug in het potje. Deze droogt namelijk al na 10 min wat uit. Zolang je bezig bent met de klei blijft deze warm in je handen en droogt ie niet uit. Wanneer je merkt dat de foam- en silk clay wat moeilijker te bewerken is, bevochtig dan je handen met water en kneed de klei opnieuw!

Metallic kleuren geven wat af aan je handen en tafel. Dit was je er gemakkelijk weer af.

Bewaar de lege foam- en silk clay bakjes! Deze zijn ideaal voor het bewaren van je kraaltjes, slijm of andere kleine spulletjes.

Tip : wanneer je een plat figuur decoreert, ga er dan voorzichtig met een kleiroller overheen om het gelijkmatig te verdelen!

Kneed de klei tot je deze niet meer hoort “knetteren”

Tip : wanneer je een bol decoreert, en je hebt deze bijna vol, rol deze tussen je handpalmen en de foam clay wordt gelijkmatig verdeeld!

Welke ondergrond gebruik je voor foam- en silk clay?

Voor foam- en silk clay kan je verschillende ondergronden gebruiken zoals hout papier mche, piepschuimfiguren, en canvaspanelen. Maar ook een kleurplaat is leuk te decoreren met foam clay. Kies bij Categorie Papier mache & hout, en de categorie Piepschuimfiguren. Alles wat je hier ziet kan je decoreren met foamclay.

Wat kan je nog meer met foam- en silk clay?

  • Natuurlijk kan je foam- en silk clay ook geweldig gebruiken als gewone klei. Maak er de mooiste figuren van. Laat dit naar gelang de dikte ongeveer 24 uur drogen en je hebt een leuk beeldje.
  • Alle kleuren kan je onderling mengen. Zo kan je je eigen geweldige kleurencombinaties maken.
  • Om je gewenste figuur te krijgen kan je de klei geweldig goed knippen. Wil je meer perfectie gebruik dan een uitsteekvorm. Tip : maak de uitsteker nat voordat je de foam clay uitsteekt. De klei laat dan beter los van de uitsteker. Laat silk clay een half uur drogen voor je deze uitsteekt. En werk in lagen bij silk clay, dus niet ineens een dikke ster maken maar meerdere dunne op elkaar. Ik raad eerder foam clay aan met uitsteken dan silk clay. Silk clay is makkelijker om te knippen
  • Wat ook erg leuk is, is dat je foam- en silk clay kan ponsen. Rol de klei zo plat mogelijk uit met een kleiroller. Laat dit 24 uur drogen. Pons de gewenste figuurtjes eruit. Deze figuurtjes zijn erg leuk om te gebruiken om bijvoorbeeld een haarband te versieren. Maar ook wanneer je iets geverfd hebt kan je deze figuurtjes gebruiken als decoratie.

Pons je figuurtje uit en gebruik dit als decoratie!

Tip : gebruik allerlei kraaltjes om je foam- en silk clay kunstwerk nog mooier te maken. Wanneer de klei nog nat is kan je dit er gewoon indrukken zonder dat je lijm hoeft te gebruiken. Dit werkt ook zo met de wiebelogen.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.