Welkom bij Feestjeknutselen
Bespaar tot wel 10%
hexagon dienbladen schilderij

Moederdag, de mooiste cadeaus maak je zelf!

Zondag 8 mei is het moederdag. De dag dat we de moeders extra in het zonnetje kunnen zetten. Op deze pagina laat ik je wat voorbeelden zien die je samen kan maken voor je moeder of oma. Alles wat je zelf maakt is mooi. Juist omdat het met liefde is gemaakt.

Cadeautips om zelf te maken!

  • Bloemen maken van Silk clay!
    We zetten de bloemetjes buiten (of binnen ?) Wie houdt er niet van bloemen? Bloemen vrolijken je altijd op. Helaas hebben ze niet het eeuwige leven. Maar wanneer jij en je kids ze zelf in elkaar knutselen, kan dit dus wel! Tegenwoordig is vrijwel iedereen verzot op droogbloemen. Ook ik vind ze mooi, maar bij […]
  • Duurzaam cadeau voor Moederdag
    Duurzaam knutselen. Je kan natuurlijk ook gaan voor een duurzaam cadeau! Wat is duurzaam nou precies? Wanneer je iets herbruikt wat anders op de afvalhoop terecht komt ben je duurzaam bezig! We leven helaas in een afvalmaatschappij. Producten worden slecht gemaakt lijkt het wel. Bewust om ons zoveel mogelijk te laten te kopen. Bewust worden […]

Nog meer DIY cadeautips voor Moederdag!

Het zeepbakje of shampoobar bakje

porseleinen zeepbakje

Bestel hieronder je producten

Wanddecoratie gemaakt van hexagon dienbladen

hexagon dienbladen schilderij

Bestel hieronder je producten

Complete knutselpakketten bestellen om thuis gemakkelijk zelf aan de slag te gaan voor Moederdag. Dat doe je met onderstaande knutselpakketten!

glitter pret knutselpakket

Bestel hier het complete knutselpakket Glitterpret! Met dit complete knutselpakket maak jij je eigen 3D schilderijtje. Je ontvangt in dit pakket alles zodat jij dit schilderij helemaal zelf kan maken! Je kiest zelf de kleur van het schilderij. Zon geel, marine blauw of fuchsia. Neem je het hartje of ga je voor de bloem?

Ketting maken knutselpakket

moederdag ketting knutselpakket

Met dit knutselpakket voor Moederdag maak je zelf de hangers voor aan de ketting. Dit pakket is inclusief een zwarte permanente marker! Knutselen voor je moeder of oma dat is toch wat de kinderen het leukst vinden. Een cadeau om te geven met veel plezier!

In dit pakket kan je 4 hangertjes maken, voor 2 kettingen. Wil jij graag een extra ketting ontvangen, zodat je de oma’s ook zo’n mooie ketting kan geven. Bestel deze er dan extra bij!

Hier nog wat leuke cadeau ideeën voor al die lieve moeders en oma’s!

Bruisbal zeemeermin! Posca verfstiften! Vintage bandana ketting!

Nog meer knutselideeën om te maken voor Moederdag!

Houten muurcirkels of een hexagon aan je muur!

Houten muurcirkels D20cm en D25cm. Deze blanke muurcirkels van hout decoreer je zelf tot de mooiste muurcirkels. Erg leuk om cadeau te doen aan je moeder of oma! Gebruik ze in combinatie met de houten cijfers om het geboortejaar van je moeder of oma erop te zetten! En om het nog mooier af te maken bestel je er een houten kaarthouder bij. Deze zorgt ervoor dat je cirkel mooi rechtop staat. Wat ook een perfecte en zeker ideale oplossing is om de muurcirkels of hexagons op te hangen is de power tack kneedgum. Hiermee hang je deze eenvoudig op. En hangt deze niet helemaal waar je wil dan verwijder je deze weer eenvoudig. Zorg er voor dat je een goede stevige achtergrond hebt.

Feestjeknutselen heeft de mooiste kleuren verf in het assortiment om een feestje te maken met het verven van de muurcirkels. Maak er met de Posca of Edding marker een one line tekening op

Bestel hieronder je producten om aan de slag te gaan met de muurcirkels

Voor de verfkleuren van Plus color klik hier!

Voor de verfkleuren van A-color klik hier!

Moeders houden ervan om het gezellig te maken thuis. Allerlei potjes, bloemetjes en kaarsen sieren het huis. Verras je moeder met een hangend mobiel. Wat is er nu mooier dan haar blij maken met iets wat je zelf hebt gemaakt.

Hoe maak je dit mobile?

Dit hangend mobiel is gemaakt met piepschuimballen. D: 4cm en 6cm. Ik koos ervoor om ze te verven in de dusty blue en

dusty roze kleur van Plus Color. Voor de okergeel koos ik de Silk clay en ook voor de hartjes die ik uit heb gestoken werd Silk clay gebruikt. Je kan natuurlijk ook alle ballen decoreren met Silk clay of alle ballen verven.

Tips voor Silk clay klik hier.

Om het aan elkaar te bevestigen gebruik ik de ooghaakjes. Wat je zelf nog nodig hebt is visdraad en een tangetje. De ophangstok hangt aan een katoenkoord

Bestel hieronder alle producten die je nodig hebt om het mobile te maken.

Maak een heerlijke wandeling in het bos. Zoek een mooie tak die op de grond ligt. Laat deze even drogen. Schilder de tak met de Schjerning verf Goud. Versier piepschuimballen met verf of met silk- of foam clay. Steek een ooghaakje aan de bovenkant van de bal. Ik heb deze opgehangen met een visdraadje maar je kan ook het katoenkoord gebruiken. Zet het in dit schattige flesje en klaar! Moeder zal blij zijn!

Bestel hieronder alle producten die je nodig hebt om de ballen voor de tak te maken.

Een hangend fotolijstje. Is dat niet leuk? Erg leuk om samen te maken voor moeder of oma. Verf een piepschuim bloem (maat M) en knip een hartje uit van Silk clay, knip er in het midden een rondje uit. Het gemakkelijkst gaat dit als je de Silk clay eerst even een kwartier laat drogen. Maak boven in het hartje een gaatje zodat er een spijker doorheen kan. Je kan hiervoor het boetseergereedschap gebruiken. Erg handig!

De sterretjes.

Zowel de kleine gele neon als de groene sterretjes zijn geponst. Deze lijm je gemakkelijk vast met de clear glue gel. Voor tips klik hier. Kies een leuke foto en plak deze met het hartje op de bloem. Je kan natuurlijk ook een formaat groter nemen van bloem. Dan zie je wat meer van de foto 😉

Met een uitsteekvorm maakte ik de ster. Voor tips klik hier. Het hartje knipte ik zelf uit. Of gebruik een mal. Mischien heb je wel het juiste formaat liggen.

Hoe bevestig je de ballen aan elkaar?

In het midden hangt een piepschuimbal D:4cm, die met foam clay neon geel is gedecoreerd. Om alles aan elkaar te kunnen bevestigen gebruik je de ophangoogjes. Hier kan je dan het koordje doorheen halen.

Maak er helemaal je eigen ding van. Want misschien vind jij deze kleurencombi helemaal niks. Dat mag 😉

Ook kan je alleen de bloem versieren met een foto erin. Dan maak je een fotolijstje staand.

Bestel hieronder alle producten die je nodig hebt om het fotolijstje te maken.

Keien/stenen verven voor moederdag!

klik hier voor de pagina stenen/keien verven

Natuurlijk is het ook altijd super leuk om een mooie kei cadeau te geven. Met de plus color verf, maak je de mooiste keien. In het assortiment hebben we ook de plus color marker in allerlei kleuren. Deze Plus color markers zijn ideaal voor het inkleuren van de tekeningen op je steen. En een heel groot voordeel van de Plus color markers : het is binnen 10 minuten al droog waardoor je verder kan met je steen! Voor dunnere en fijnere lijntjes gebruik je de posca of edding marker.

Patronen maken op je steen!

Wat ook erg leuk is om te doen is om met een sjabloon een patroon te maken op de steen. Zorg voor een vlakke steen. Maak de sjabloon vast met wat tape en ga met het foam tamponeerstokje deppend over het sjabloon heen. Even een paar minuten laten drogen. Het sjabloon voorzichtig voorwijderen. Als laatste heb ik met een zwarte marker de randen van het patroon getekend. Zoals de Edding stift 0.75 of de Posca Marker.

Gebruik vernis om je stenen langer mooi te houden!

Goedkoper alternatief!

Wil je niet al te duur uit zijn en toch ook een mooi resultaat? Kies dan voor de STA stiften. Met de STA stiften maak je ook mooie tekeningen op je kei. Wil je de stenen voor buiten, dan zal een vernis laag noodzakelijk zijn. Je laat de kei ongeveer 3u drogen voordat je deppend met een foam tamponeerstokje de vernis aanbrengt. Dit is snel droog. Dus iets langer bezig om je steen klaar te krijgen, maar ook een mooi resultaat!

Bestel hieronder de producten om mooie stenen te verven

Ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn geraakt door mijn ideeën.

Alvast een fijne moederdag!

HomecategorieënAccount
Zoek
Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.