kaarthouder diy

Kaarthouder DIY, cadeau om te geven

Op zoek naar een cadeau voor een verjaardag, einde schooljaar, huwelijk, geboorte maar ook voor een verdrietig afscheid maak je met een kaarthouder een persoonlijk cadeau! Je kan natuurlijk een kaart kopen om erin te zetten, maar wat veel leuker en vooral persoonlijker is, is een zelfgemaakte kaart. Je kan daar karton voor gebruiken of gebruik krimpfolie.

Een kaart maken van krimpfolie.

kaarthouder

Hier ga ik je uitleggen hoe je een kaart maakt van krimpfolie. Krimpfolie mat. Het leuke aan het maken van een kaart van krimpfolie is dat je er helemaal je eigen ontwerp op kan maken op een simpele manier. Je ontwerpt een idee en deze trek je over op het vel krimpfolie. Je hoeft dus helemaal niet goed te kunnen tekenen en ook geen goed handschrift te hebben! Werk met goede permanente markers. De tekst zet je op de matte kant. Neem een tekst die passend is voor degene die het cadeau ontvangt. In het voorbeeld zie je de paarse kaart met de tekst : Fenne, ons lichtje in de nacht. Dit kaartje maakte ik voor mijn overleden nichtje. Om op haar grafje te zetten.

Wanneer je klaar bent met je ontwerp op het krimpfolie, ga je aan de gladde kant je kleur naar keuze aanbrengen. Voor dit ontwerp koos ik ervoor om het nog wat door te laten schijnen. Hiervoor is 1 laag verf dan genoeg. Wil je dat het helemaal dekkend wordt, verf met minimaal 2 lagen. Gebruik een goed dekkende acrylverf voor het mooiste resultaat. Ik koos voor de violet kleur van Plus color.

Leg het krimpfolie vel in een voorverwarmde oven van 170° Zorg dat deze ook echt deze temperatuur heeft voor je het vel erin legt. Het vel gaat helemaal omkrullen en na wat tijd komt deze weer plat te liggen. Haal het vel er dan snel uit en zorg dat je iets van een boek hebt wat je er snel op legt. Zo krijg je een mooie hard plastic kaart.

Welke kaarthouder kies jij?

In het assortiment van feestjeknutselen vind je verschillende kaarthouders. Van MDF of van eiken hout. In dit voorbeeld is de kaarthouder gebruikt van eiken hout.

Wil je dit cadeau geven om buiten te kunnen zetten gebruik dan een weersbestendige vernis voor de kaarthouder om het zo lang mogelijk mooi te houden.

Welke producten heb je nodig om deze DIY te maken?

Finishing touch!

Geef er als finishing touch nog een leuk flesje, potje bij om het compleet te maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld het kleine glazen flesje. Zet hier wat bloemetjessilk clay bloemen in en maak iemand gelukkig met je zelf ontworpen cadeau!

Hier zie je de kaart in de MDF houder van 15cm. Deze kreeg de paarse kleur van de A color metallic paars. Afgelakt voor buiten met een goede vernis.

Bestel hieronder je producten

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HomecategorieënAccount
Zoek
Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.