Stenen/keien verven, met de juiste producten blijft deze mooi!

Maak zelf de mooiste stenen!

Stenen verven is leuk voor jong en oud. En met de mooiste materialen blijft de steen het langste mooi! Feestjeknutselen heeft de beste hobby verf in haar assortiment.

Voor je kunt beginnen met stenen verven heb je natuurlijk stenen nodig. Deze vind je in de bossen, aan de kant van de weg, op het land, maar waar ik veel mooie stenen/keien vind is hier aan de waterplas de Kuilen in Langenboom. Poets het zand eraf met een oude tandenborstel en wrijf het met een katoenen doek na.

Plus color verf, een feestje om mee te werken!

De voordelen van de Plus Color acrylverf :
  • Verf op waterbasis, waardoor deze ook ideaal is voor onze piepschuimfiguren.
  • Zuinig in gebruik, omdat deze goed dekkend is.
  • Snel drogend, dus ideaal voor kinderfeestjes.
  • Droogt zijde mat op
  • Verf is geurvrij.
Plus Color valt onder het merk Creotime (bekend van onze foam- en silk clay) Creotime is de naam achter een aantal in Scandinavië ontwikkelde concepten en producten op hobbygebied.
Deze verf heeft het A label, dit houdt in dat dit product de impact op het milieu vermindert alsook op nadelige gezondheidseffecten voor kinderen, adolescenten en volwassenen. Dit product voldoet aan strengere eisen dan de huidige wetgeving geïntroduceerd door de Gezamenlijke Raad voor Creatieve, Kunstzinnige en Ambachtsmaterialen.
Dit wordt getoond op de product labels op alle verpakkingen.

Klik hier om de verf en verfstiften te bestellen.

Deze verf heeft het A label, dit houdt in dat dit product de impact op het milieu vermindert alsook op nadelige gezondheidseffecten voor kinderen, adolescenten en volwassenen

Al de stenen die je hierboven ziet zijn met de Plus color verf geverfd. Forrest green, zwart, turquoise, lime green, oranje, ultra marine en de zon geel. De zebra lijnen zijn met de plus color marker wit gedaan. De oranje steen kreeg met de goude verf van Schjerning het luipaard printje

Hoe begin je met het verven van een steen?

Als eerste heb je inspiratie nodig. Creativiteit! Wanneer je geen inspiratie hebt, kijk eens op pinterest. Daar kom je leuke ideeën tegen. Teken met een permanente stift of de plus color marker je idee. Wil je zeker weten of het lukt ga dan voor safe en teken eerst met een potlood. Dit gum je dan gemakkelijk uit, als het niet naar je zin is.

De verf die ik veel gebruik is van het merk Plus color. Geweldig mooie kleuren, en deze verf is zo zuinig dat je maar een klein tipje verf nodig hebt. Nog een leuke eigenschap van deze verf is dat hij waterbestendig is.( Wil je deze voor langere tijd buiten leggen raad ik de vernis weerbestendig aan.|) De verf is super snel droog, wat fijn is want je kan na 10 min al je tekening erop maken. Breng 2 dunne lagen aan voor het mooiste resultaat.

Geweldig mooie kleuren, en deze verf is zo zuinig dat je maar een klein tipje verf nodig hebt.

Eerst verf ik de hele steen in de Lime green van Plus ColorDan teken je de buitenlijnen van het beertje en het hartje met de zwarte Plus Color marker of met een permanente stift. Met de witte marker van Plus Color kleurde ik het beertje in. Het hartje verf ik met de dusty roze kleurAls laatste trek je dan nog een keer de zwarte lijntjes over, zodat het er strakker uit ziet!

Lijnen maken met de Plus Color markers!

Met de Plus color markers is het een feestje om de stenen te verven. Mooie heldere kleuren, en ook nog eens snel droog! Geduld heb je hier dus niet echt nodig 😉 Ze zijn waterbestendig! Voor langere tijd buiten raad ik wel de vernis weerbestendig aan. Deze is ook vorstbestendig. Klik hier voor de Plus color markers.

Maak leuke motiefjes, zoals hier de zebra. Hoe leuk is dat in je interieur! Of maak er iemand anders heel blij mee. Deze is geverfd met de zwarte Plus color en de witte Plus color marker. Deze zwarte verf dekt mede door zijn kleur in 1 x perfect. Doordat deze snel droog was, kon ik de steen snel maken.

Mooie heldere kleuren, en ook nog eens snel droog! Geduld heb je hier dus niet echt nodig 😉

Hieronder wat voorbeelden. De 2 rechtse zijn ook nog bewerkt met de STA stiften. Super mooie metallic verf stiften. Deze stiften zijn waterbestendig na een dag drogen. Wanneer je de steen buiten wil leggen raad ik de vernis aan.

15 % korting vanaf 2 producten uit het hele assortiment van Plus Color

Klik op de producten om deze te bestellen. Vanaf 2 producten uit de Plus Color lijn heb je al 15% korting. Alle combinaties mogelijk

Nog meer leuke ideeën om stenen te verven

De Sta Stiften zijn geweldig mooi! Erg fijne stiften om mee te werken. Mooie kleuren. Je lakt ze daarna af met een vernis en je kan ze ook buiten leggen. Voor vernis klik hier. Tip: Dep met een foam tamponeerstokje de vernis op je tekening. Je kan dit vanuit de dop pakken. Flesje op zijn kop houden, tamponeerstokje dippen in de dop, overtollig afvegen aan het flesje. Zo kan je er heel lang mee doen, en weet je zeker dat je tekening niet uitveegt.

Zoek een gladde grotere kei. Als onderlaag gebruik ik de dusty roze kleur van Plus Color. Deze verf is ideaal omdat het binnen 10 minuten al droog is. Leg het sjabloon op de steen. Ik plakte het sjabloon vast, en met het foam tamponeerstokje depte ik in de dop van de goude Schjerning verf. Deppend op het sjabloon en de steen. Even 5 minuten laten drogen en het sjabloon voorzichtig verwijderen. Et voila een luipaard steen. Met een zwarte permanente stift trok ik nog de lijntjes.

Deze verf is ideaal omdat het binnen 10 minuten al droog is.

Klik op de producten om deze te bestellen.

Gemakkelijk 3D stippen maken op een steen!

Wil je een 3D effect creëren werk dan met de parel pen van Viva Decor. Met deze pen maak je gemakkelijk parels op je steen. Hoe harder je de pen indrukt hoe groter de parels worden. Je kan er zelfs een lijn mee trekken. Kijk maar naar de zilveren steen met het hartje erop. De zilveren stenen en het hart op de roze steen zijn geverfd met de Acolor wit metallic. Dit is een transparante metallic kleur. Hoe donkerder de steen hoe donkerder de kleur is. De live, love, laugh steen kreeg eerst de wit metallic verf en daarna met de STA stiften de woorden, voor het leuke effect ging ik nadat dit droog was er nog een keer met de wit metallic overheen.

Klik op de producten om deze te bestellen.

Veel plezier met stenen verven!

2 Comments

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.