zelf sieraden maken

Simpel en snel zelf sieraden maken

Miyuki kralen

Miyuki is een merknaam van 1 van de oudste Japanse fabrikanten van rocailles. Het is een ronde kraal en ze zijn van uitstekende kwaliteit. De kraaltjes zijn vrijwel allemaal gelijk van vorm en de kleur zit al in de kraal gemengd, waar het bij gewone rocailles vaak een verflaagje betreft. De kleur van Miyuki kralen blijft dus lang mooi!

Miyuki delica kralen zijn populair vanwege hun vaste vorm. Deze kralen hebben namelijk precies dezelfde vorm, wat zich perfect leent voor het maken van sieraden met patronen.

Een Miyuki rocaille is ronder van vorm dan de Miyuki delica. De delica is een cilinder vorm.

  • Opaque betekent semi-transparant, half doorschijnend.
  • Silverlined betekent transparant met een zilveren kern.

bestel hieronder je Miyuki kralen!

De vrolijkste sieraden maak je met deze mooie rocailles!

Klik op de foto om deze kralen te bestellen.

Zonnebrilkoord of brillenkoord

Een zonnebrilkoord of brillenkoord is een geweldig handig en trendy sieraad. Het zorgt ervoor dat je je bril niet kwijt raakt, wanneer je deze even niet op hoeft. Geen gedoe meer met de bril in het haar. Altijd bij de hand. Feestjeknutselen.nl heeft speciaal voor jullie gemakkelijke DIY pakketjes voor zonnebrilkoordjes samengesteld. Wanneer je nog op zoek bent naar een leuke knutselactiviteit voor op een kinderfeestje is dit ook erg leuk om samen te gaan doen. Bekijk hier het DIY pakket van de zonnebrilkoordjes.

Met het ruime assortiment aan kralen, maak jij een zonnebrilkoordje die bij elke outfit past. Combineer allerlei kralen met elkaar.

Dit zonnebrilkoordje bestel je hier heel gemakkelijk met het DIY pakket.

Je kan natuurlijk ook de losse materialen bestellen voor je zonnebrilkoord!

Erg handig om je zonnebril bij je te houden terwijl je deze even niet nodig hebt. Een zonnebrilkoordje. Dit koordje kan je natuurlijk ook aan je bril bevestigen.

Feestjeknutselen.nl heeft leuke originele krimpfolie knutselpakketten in het assortiment om simpel en snel zelf sieraden te maken. Kijk hier voor deze complete knutselpakketten!

Sieraden maken met krimpfolie!

Leuk om cadeau te geven, maar je meiden vinden deze vast ook te leuk! Met deze magische krimpfolie maak je gemakkelijk je eigen hangertjes. Je hebt krimpfolie die al voorgedrukt is, deze hoef je alleen nog maar in te kleuren. Maar je hebt ook blanke krimpfolie vellen waar je naar eigen keuze iets op kan tekenen. Lees hier hoe dit werkt.

Hang deze aan een ketting, sleutelhanger of maak er iets anders leuks van.

Maak een tekening of trek iets over op het krimpfolie vel. Je hebt ook krimpfolie die al voorgedrukt is. Kleur deze in en knip het uit. Vergeet niet het gaatje te maken voor het ringetje boven in het hangertje. Deze krimpt nogal. Ik zelf heb dit met een perforator(0.5cm) gedaan. Maar dit kan ook met een gaatjestang of pons. Zodra ze uit de oven zijn nog even plat drukken zodat ze niet bol gaan staan. Tip : Leg een zwaar boek op het figuurtje!

Bevestig de ringetjes eraan. Hang het figuurtje aan de ketting, oorbel of sleutelhanger. Et voila… klaar is je sieraad. Wedden dat je kinderen trots zijn op hun eigen sieraad. Mijn kinderen vonden het geweldig! Laat ze vooral ook zien wat de folie in de oven doet. Direct nadat je het in de oven legt krult het op en meteen weer plat.

Wat je nodig hebt om de ketting zelf te maken zie je hieronder.

Oorbellen.

Niet alleen kan je de hangers van de magische krimpfolie aan een ketting of sleutelhanger hangen. Deze eenhoorns lenen zich ook goed om oorbellen van te maken. Je kinderen zullen deze graag inkleuren en jij doet de rest. Ook erg leuk om als cadeau te geven.

Met de blanke krimpfolie vellen kan je maken wat je maar wil. Zoek op het internet naar leuke afbeeldingen en print deze uit. Je trekt dit dan over op het vel. Wil je weten hoe je dit precies doet klik dan hier.

Deze leuke bananen oorbelletjes zijn gemaakt van het krimpfolievel mat transparant. Deze kleurde ik in met de verf Plus color zon geel. Voor het schil zon geel, met een beetje wit erbij de banaan en nog meer wit erbij werd het schil aan de binnenkant geverfd

Wat je nodig hebt om de oorbellen te maken zie je hieronder. Klik op de producten om deze te bestellen.

Armbandjes maken

Zelf armbanden maken is super leuk. Je kan de kraaltjes eraan doen die jij wil. In het assortiment van Feestjeknutselen vind je leuke kraaltjes om mooie sieraden zelf te maken. Klik hier om naar het assortiment te gaan voor de kralen en toebehoren.

Dit leuke armbandje is gemaakt met elastiek rijgdraad. Knip een stuk van +/- 17cm af. Dit past perfect om een kinderpols. En je hebt ook nog draad over om gemakkelijk een knoop te maken. Bij dit armbandje zie je de hartjes kralen gecombineerd met de kleikralen bloemen. Hiervoor zijn 16 hartjes kralen gebruikt en 16 bloemen kralen paars en 16 roze. Rijg deze aan het elastiek. Op het laatst wanneer je alle kralen gebruikt hebt maak je een knoopje, strak zodat alle kralen tegen elkaar aan zitten. Maak een dubbele knoop en trek dit heel strak aan. Knip dan het uiteinde van het elastiek kort af.

Nog een armbandje gemaakt met elastiek rijgdraad. Ook hiervoor zijn 16 bloemkralen gebruikt. 8 blauwe hartjes kralen en 7 witte hartjes kralen. En als extra kreeg deze een Love kraal erbij.

Wat je nodig hebt om dit armbandje zelf te maken zie je hieronder. Klik op de producten om deze te bestellen.

De sieradenboom.

Hang je mooiste sieraden aan je zelf gedecoreerde boom. Deze boom is met de mooie verf van Plus color geverfd. De bloemetjes en vlindertjes zijn geponst uit foam vellen. Helaas is de figuurpons bloem uitverkocht, en is deze in onderstaande lijst vervangen door het hartje.

Wat je nodig hebt om de sieradenboom te maken zie je hieronder. Klik op de producten om deze te bestellen.

Veel plezier met het maken van je eigen sieraden!

Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.